Dyb sorg og lettelse på én og samme tid

Skal vi ikke lige tale lidt om den der pakkekalender?

Julen står for døren, og som med mange andre højtider indebærer det nogle traditioner. Hjemme hos os hænger vi vores julestrømper op. Nissen kommer så listende om natten og lægger en lille ting i strømperne (altså lige bortset fra min nisse. Den plejer at lide af influenza og kronisk mave-tarm betændelse, hvorfor den først kommer valsende ca. midt december). Nissen hænger også mærkelige ting op på vores juletræ, farver mælken blå osv. (se i øvrigt mine tips til nisse-drillerier lige HER).

MEN! Det der skete sidste år var, at Kummefryseren (på nu 8 år) en morgen løb ud til sin lille julestrømpe. Hun jog armen ned i strømpen mens hun dirrede af spænding og tog de fine glimmer strømper op, som nissen (læs: mig) havde lagt i om natten (læs: om morgenen – i en fandens fart, da jeg kom i tanke om, at jeg havde glemt at lægge gaver i rettidigt). Nissen (læs: mig) synes selv, at hun var ret opfindsom. Men Kummefryseren så skuffet ud.

Da jeg spurgte ind til de nedadvendte mundvige, fortalte hun, at nogle fra SFO’en altså havde fået et smykkeskrin…en ny mobil…eller noget andet der koster mere end 10-20kr. Og bevares…så kan jeg da godt forstå, at hun vil skide den slikkepind et stykke, som nissen (læs: mig) havde planer om at proppe i julestrømpen dagen efter.

I mit stille sind tænker jeg jo, at det saftsuseme er at sætte baren lidt højt for alle os med-mødre, hvis man kaster Roskilde Festival billetter efter sine børn i kalendergave (som jeg hørte et eksempel på sidste år). SELVFØLGELIG må alle selv beslutte, hvad de giver. Og for hvilket beløb. Men man kan jo kun få skuffede børn, hvis nogle kommer i SFO og fortæller om den pony de fik i julestrømpen i går. Eller hvad? Er det mig, der er gal på den?

Jeg holder igen i år stædigt fast på, at vores gaver kommer i form af slikkepinde, nye strømper, underhakkere (eller hvad de ellers mangler af praktiske ting) og ellers så ting fra den lokale genbrugsshop. Jeg kan varmt anbefale Børneloppen (som jo er et kæmpe loppemarked med børneting til ingen penge). Sidste år tog jeg nogle hundrede kroner under armen og drog mod Børneloppen i Valby. Der fik jeg købt mange ting til ingen penge. Man kan jo lige så godt glæde sine egne børn med noget legetøj, som andre har holdt af.

Bare lige et tip! Og apropos tip: Husk at læs mit indlæg om nisse-drillerier, hvis I mangler inspiration!


Følg med i Lillemors univers her:

Instagram / Facebook / Bloglovin' / Snapchat: lillemor-blog

lillemorblog_logo

5 kommentarer

  • Anette

    Hehe – jeg er helt enig. Herhjemme er der heller ingen ponyer i julestrømpen 😂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

    Herhjemme koster kalendergaverne mellem 5-30 kr., og kan sagtens indeholde “kedelige” praktiske ting som strømper – blyantspidser – viskelæder 🤷🏼‍♀️.
    Hun får valget om det skal være små gaver HVER dag eller 4 lidt større til om søndagene.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia-Maria

    Vi har altså ikke budget til at give 24 gaver til den slags vilde penge (og vi har endda kun ét barn) – og hvad disker man egentlig op med juleaften hvis barnet får mobil eller lign i sokken …??!? 😱

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Musemor

    Helt enig – det skal være små fine ting til ikke mange penge, et stykke slik eller hvad ved jeg… mine plejer at få en god blanding af alt muligt, og så indimellem får de noget dyrere – en bog fx… for ja, hvad skal man ellers give dem i julegave?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Her i huset er der kalender gave til 3
    Og de bliver købt i løbet af året og helst på tilbud og nedsat pris, gaverne koster max 25-30 kr og de fleste mellem 5-10 kr. men så er jeg også i gang hele året og ender til tider med at have mere end 24 til hver, men så er der jo lidt til pakkeleg

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dyb sorg og lettelse på én og samme tid